Zaterdag, 28 mei 2022

We gaan vandaag met alle bestuursleden even grote schoonmaak houden in de opvang. Lekker alles weer spik en span. Even de wasmachine flink aan het werk zetten.

 

De 50% aktie van www.samenwerkende-dierenclubs.nl duurt nog tot en met 31 mei, dus we hebben nog enkele dagen te gaan.

Als het goed is, hebben alle donateurs en sponsors inmiddels de mei-nieuwsbrief in de brievenbus. (Zo niet, mailt u even met dianaspaans@online.nl)

WE GAAN ER WEER VOOR!!!!

 

Omdat we onze Poolse buren ergens mee hebben geholpen, stond onze Poolse buurvrouw op de stoep. Met Peterselie. En Basilicum. Omdat wij vanwege de drukte nooit koken, keken onze vrijwilligers dus verbaasd naar dat spul ("Wat moeten we daarmee??? Lusten de vogels dat of de knaagdieren????") Buurvrouwtje spreekt nauwelijks Engels, dus haar een reep chocolade getoond en duidelijk gemaakt, dat we alleen en alleen maar chocolade cake van haar willen hebben. Buurvrouwtje knikte, zei "Tomasz loves chocolate!" (Tomasz is haar geliefde), rukte de chocolade uit de handen van de vrijwilliger en liep terug naar haar eigen huis, vrolijk zwaaiend naar de vrijwilligers, die elkaar verbaasd aankeken....

 

April / mei 2022

Vandaag het bericht gekregen dat Smokie is overleden. (Ooit weggehaald bij mensen die uit hun huis werden gezet (wegens wangedrag). Stonden op straat, dus kat op hun verzoek meegenmen.) Smokie geplaatst bij een oudere man, de heer Theo en zijn vrouw, op voorwaarde dat ze terug zou komen als er iets fout zou gaan. Dochters zeiden dat ze in dat geval sowieso Smokie zelf in huis zouden nemen. Gister op de respectabele leeftijd van maar liefst 20 jaar ingeslapen, terwijl alle familieleden erbij waren.

 

Rustige week achter de rug.  Vervelende berichten, steeds meer, dat onze collega-stichtingen donaties mislopen, omdat hun donateurs weglopen. Tja, die energie-verhogingen nekken veel mensen en dan gaan ze schrappen in hun donaties. Het is zaak om andere wegen te zoeken om donaties op te halen. Stichting GOZH, onze collega's Gerda en haar man, zorgen voor een Roemeens honden-asiel (en katten). Die hebben het afgelopen jaar hun garage gevuld met spullen en dit weekend een garage sale gehouden. Ideetje.

Wij merken het zelf ook, teruglopende donaties, maar we zijn speciaal met de opvang naar een goedkopere regio verhuisd. Even de maandelijkse lasten omlaag brengen. Dus onze dieren gaan het redden. Over een week begint de 50% aktie. Gaan we enkele andere stichtingen even een (financieel) duwtje in de goede richting geven. Met de hulp van onze donateurs!!!

 

Half mei begint de 50% aktie Mei 2022 weer. Nieuwsbrief voor onze donateurs wordt aan gewerkt, op dit moment. De deelnemers vindt u wederom op www.samenwerkende-dierenclubs.nl 

Terwijl we vanuit Ukraïne verhalen horen, waar we eng van worden, gaat het leven hier door. Onze vrijwilligers en bestuursleden hebben uit hun eigen portemonnee geld bij elkaar gelegd om een donatie te doen naar Shelter Friend Ukrain. Eén van onze deelnemers van de 50% aktie, die we de komende maand mei  ook weer gaan houden. We weten inmiddels dat ze nog steeds "veilig" zitten, ergens in het midden van het land, maar voor hoe lang, geen idee. Van andere opvangen horen we verhalen, die we hier maar niet gaan vermelden. Zelfs kinderen worden verschrikkelijke dingen aangedaan. Laten we hopen dat deze gekte vlug voorbij is.

 

Afgelopen week merkten we dat Trio aan het wegkruipen was in een kast. Dus meteen naar de dierenarts ermee en die voelde dat er een tumor in de buikholte zat. Dus we kwamen weer eens thuis met een lege vervoersmand. Het blijft nooit leuk, maar hij heeft het naar zijn zin gehad. Een dikke tien jaar geleden werd Trio met zijn familieleden Wiki en Kiwi bij een zuidhollands asiel ingeleverd, samen met nog 25 katten. Een dame had in een spontane bui (kuch kuch) even doodleuk 25 katten zelf gefokt. Kwam daarna  tot de conclusie da ze geen geld had en leverde het hele gebeuren zó in bij een asiel.

Marya Dekker van Zwerfkatten IJmuiden ging er enkele halen voor haar opvang en vroeg of onze opvang ook interesse had. Dat hadden we. We namen zelfs meteen Opa mee, die opviel door zijn oude koppetje. Ze hebben het naar hun zin gehad. We hebben nu alleen Kiwi nog, maar ook die bevalt het prima in onze nieuwe opvang.