Zaterdag, 27 januari 2024

Alles okee hier, maar het blijft koud. Onze vrijwilligers hebben allemaal extra voer voor de buitenvogels in hun tuin (kat-proef) en op het balkon gezet. Even ze helpen om de winter door te komen. En de honden? Tja, die willen nog steeds uitwaaien op het strand. Dus we gaan doorrrrrrrrrrr.

zaterdag, 20 januari 2024

Goedemorgen, beetje druk hier. Met zwerfkatten voeren en gratis voer overal ophalen. Dan nog allerlei katten laten castreren, want we hebben een nieuwe groep zwerfkatten erbij, waar niemand iets aan doet. U ziet: we gaan er weer met volle moed tegenaan in het nieuwe jaar. En dat kan allemaal.... dankzij onze donateurs, die ons nog steeds na vele jaren trouw blijven steunen. We zeggen het altijd graag. Iedereen die ons steunt, een goed weekend gewenst!

 

p.s. we gaan toch nog maar iets schrijven. Een bekende die onze stichting een warm hart toedraagt, had een raskat overgenomen van een herplaatsingssite. Het ging al snel mis, binnen een half jaar, en met Kerst 2023 eindigde de kat zeer benauwd bij de dierenarts. Deze dierenarts is er eentje van een keten van dierenartsen, die (blijkbaar) steeds meer dierenartsenpraktijken opkopen en zodra dat gelukt is, de prijzen fiks omhoog gooien. Een collega-stichting kreeg al een offerte om een oog te laten verwijderen en dan voor 300 euro meer, dan bij hun eigen dierenarts.

Afijn, de kat van onze bekende heeft langere tijd doorgebracht bij deze keten-dierenarts (en vanaf Kerst!), maar er zat iets in zijn keel (tumor) en het hartverscheurende besluit moest genomen worden om hem in te laten slapen.

Nee, de oude eigenaar betaalt niks mee. En de fokker evenmin. Daarvoor moet je 2.500 euro aan een advocaat betalen en een rechtszaak beginnen. Bewijs maar eens dat ze er van af wisten.

De totale nota eindigde op 4.000 euro en er stond onder andere op een bedrag van 50 euro, om "de kat te bewaren tot hij werd opgehaald". Dat ophalen, dat duurde welgeteld 2 uur. Door een huilende eigenaar, die compleet overstuur was.

We gaan verder niets zeggen over de prijzen die blijkbaar doorberekend worden. Wel adviseren we iedereen die dit leest, om voor een fikse buffer te zorgen.

Want er gaat iets mis in Nederland. Maar dat heeft iedereen nu wel in de gaten, vrezen we.

 

donderdag, 4 januari 2024

Iedereen de beste wensen en een goede gezondheid met veel vrienden toegewenst voor het nieuwe jaar!!!!