Zaterdag, 26 augustus 2023

Voor de twitteraars onder onze donateurs: als u wilt, kunt u de heer Gerard de Boer oftewel @Gerard1945X volgen. Hij deelt alle moties, dus dan kunt u zien hoe de partijen stemmen. Denk bijvoorbeeld aan huurverlaging, best wel belangrijk in deze tijden. Hoe stemmen de partijen?

 

We zien weer enkele opmerkingen over gevaarlijke aren voor met name honden. Dit klopt. Paar jaar terug kregen wij een buiten zwervende langharige kat in de opvang, die collega's van een dierenopvang niet wilden binnenhalen omdat de betreffende opvang vol zat. Langharig en buiten zwervend.... Brrrrrr. Die moet van de straat! Het was nog erger dan we dachten: een aar was door de neus naar binnen gegaan en het gehemelte was gebroken. Plastische chirurgie, nota van 1.000 euro erboven op. Volkomen onnodige onkosten. Goede les voor iedereen geweest.

Zaterdag, 19 augustus 2023

De vogelopvang in Zundert komt met het verzoek om elastieken (groot en klein) die op straat liggen, op te pakken en in de vuilnisbak te gooien. Ze vonden een verzwakte ooievaar, wiens hele maag vol zat met... elastieken. Omdat ze denken dat het wormen zijn. Hierboven een ouder krantenartikel met dezelfde strekking.

En nog een Red-het-milieu tip: het milieu heeft heel veel moeite met het afbreken van.... WASVERZACHTER. Wij gebruiken het al jaren niet meer. Het is slechts een idee.

Onze ex-Spaanse opvangkat Volvo is er na een jaar hier verblijven, in geslaagd het kattenluik te ontdekken! Het was een gevecht maar met enorm doorzettingsvermogen en stug blijven volhouden troffen we hem opeens in de tuin aan! Nu hij die doorgang heeft ontdekt, gaat hij -natuurlijk- de hele dag buiten in de tuin zitten!

Zaterdag, 12 augustus 2023

Fikse regen en fikse zon wisselen elkaar af. Voor onze katten elk wat wils. Want er zijn er zat, die graag in de tuin zitten op het tuintafeltje of lekker in een luie stoel liggen. Goed weekend iedereen!

 

Zaterdag, 5 augustus 2023

Even een mededeling. Is iedereen bekend met www.amivedi.nl ? Want we zien nog te vaak, dat mensen hun vermiste dier op zestig verschillende zoek-pagina's zetten, maar niet... op amivedi. We moesten nog denken aan een buurtbewoonsterin Den Haag, die bij onze opvang aanbelde, want kat kwijt. Amivedi? Oh, nog nooit van gehoord en ze ging even kijken. Tien minuten later werd er weer aangebeld. Ja, er stond inderdaad een kat op, die er sprekend op leek, maar de buurtbewoonster had geen gsm-beltegoed. Nou, effe gebeld. In het belang van de kat. Kat was even vastgehouden door dierenambulance, was trouwens om de hoek gevonden bij de buurtbewoonster. Kat was inmiddels doorgebracht naar het plaatselijke asiel. Buurtbewoonster beweerde dat ze geen vervoer had en ook geen familie/vrienden met vervoer. Dus.... in het belang van de kat.... Afijn, er moest ter plekke 180 euro worden afgerekend, want kat zat er al ruim 2 weken, was inmiddels gechipt en ingeënt. De moraal van dit verhaal? Amivedi.