Zaterdag, 24 februari 2024

Rijdt een vrijwilliger ergens, ziet ze een kip tussen de struiken zitten. Dus visnet pakken uit de auto (eindelijk!) en naar de kip lopen. Die zag de bui al hangen en smeerde 'm. Een buurman kwam nog kijken. Ja, de kip was van zijn buurman. We konden alleen hopen, dat de kip terug zou vliegen naar zijn kippenhok.

De glazenwasser kwam ook nog langs. Op de 1e etage bleven enkele katten stug op hun krabpaal zitten, terwijl de spetters en een grote borstel aan de andere kant tegen het raam werd geslagen. Katten lieten zich niets zeggen.

Iedereen rustig aan! De belastingen mogen snel weer worden ingevuld.

 

Zaterdag, 17 februari 2024

Er staat vandaag een groot artikel in de Telegraaf over dure dierenartsen. Het verhaal klopt, maar voor de helft. Wat veel mensen niet beseffen, is dat alles duurder is geworden. Zo nam een vrijwilliger deze pot kattenkruid mee. 11,95 euro, oftewel 26 gulden 33 cent. Dat zou je er vroeger nooit voor betaald hebben, laten we eerlijk wezen. Er zijn blikjes voer van 80 gram te koop voor 2,50 euro. Wij lopen dus wel eens te dubben om maar meteen biefstuk neer te zetten (want goedkoper). We voeren ergens 25 (echt) wilde katten. Als we die kleine blikjes elke dag geven, kunnen we wel een extra hypotheek nemen.

Verder hebben we van de week een halve kat gillend in een vuilniszak staan stoppen. Ja, lag langs de weg in het gras. Geen idee waar de andere helft is gebleven. Geen chip (misschien in de andere helft?). We zien buiten erg veel doodgereden katten en ook aangereden katten. Houd er rekening mee dat uw aangereden kat met een gebroken poot thuis kan komen. Kosten? Rond maar af naar boven, 1.000 euro. Een vriendin nam een raskat over, vorig jaar, en zat binnen enkele maanden (met Kerst nog wel) bij de spoed-dierenarts. Ja, met Kerst. De kat werd uiteindelijk ingeslapen (tumor in de keel) en de totale nota was 4.000 euro. Dierenarts is wel meerdere dagen en avonden, met Kerst, met de kat bezig geweest. Zijn assistente ook.

Met 40 jaar ervaring hiermee, weten we inmiddels dat het wel eens mis kan lopen. 2 oude katten opgenomen van 17 en 19 jaar, baasje had kanker, was bijna afgelopen. Binnen 3 dagen blaasontsteking. 300 euro operatie. Dochter van baasje was te besodemieterd om mee te betalen aan  onze rekening. Niet netjes. Paar jaar later belt de weduwnaar op, om te vragen hoe het eigenlijk ging met "zijn" katten?

Buurman in Den Haag had een hond, die opeens elke maand voor 250 euro aan medicijnen moest hebben. 3.000 per jaar, dus. Dat tikt aan.

Dus: wees voorzichtig. Maak een potje of neem een verzekering.

En vervolgens plaatsen we een katje bij een oude meneer, Theo. Dochter houdt ons netjes van alles op de hoogte en als de 100-jarige (!) vader Theo naar een verzorgingstehuis gaat, gaat de poes naar de dochter. Theo overleed enige tijd later. Paar jaar later overleed ook de poes. Netjes weer een telefoontje gekregen van de dochter. En ja, dat zorgt ervoor dat ons vertrouwen in de goedheid van de mensen blijft bestaan.

zaterdag, 10 februari 2024

Omdat er bij onze vrijwilligers twee zijn, die de liefde samen hebben ontdekt, gaan we ze even trakteren op een valentijns ontbijtje. iedereen een goed weekend gewenst.

zaterdag, 3 februari 2024

Alles in orde hier. Maar... om ons heen zien we toch steeds meer mensen met financiële problemen. Scheidingen en dan geen huis kunnen krijgen. Zorg goed voor elkaar en voor uw dieren, saamhorigheid blijft belangrijk.