Zaterdag, 18-3-2023

Ten eerste een foto van de grootste druktemaker in de opvang. Ziet er lief uit, hè, maar is gewoon een enorme dondersteen.

We kregen nog een telefoontje dat onze vrijwilligers wat voer en grit mochten komen halen. Altijd leuk voor onze dieren, zulke telefoontjes.

Zaterdag, schoonmaakdag. En gelukkig zijn er altijd wel vierpotige vrijwilligers die hun hulp aanbieden (en iedereen voor de voeten lopen).

En als laatste: onze Poolse arbeids-emigranten buren belden nog aan. Hun vrouwen / vriendinnen waren weer aan het koken geslagen en we werden weer niet overgeslagen. We vroegen nog wat ze hier komen doen: veel geld verdienen en dan terug naar hun eigen Polen. Harde werkers.

Zaterdag, 11-3-2023

Tot onze stomme verbazing... zit er een zielig miauwende rode kater in de vensterbank. Om half 6 in de ochtend. In de stromende regen. En als we de voordeur wagenwijd open doen, wil hij naar binnen, maar draait zich toch vlug om (op de deurmat binnen) en rent weg. Een oproep op de plaatselijke feesboek pagina levert geen reacties op (behalve gelukkig van een collega dierenredster, die haar hulp aanbiedt met een chipreader, wanneer we de kat hebben). Dan maar een buurvrouw getackeld. 

Raar verhaal. Er zou tegenover ons een vrouwtje met meerdere katten hebben gewoond; vrouwtje verhuisde (adres onbekend) en haar rode schuwe kater is "teruggelopen naar zijn oude huis." (Bij ons aan de overkant, dus).

Soms zien ze hem een tijdje wel en dan een tijdje niet. Hij is "bijna onder een groep fietsen van wielrenners terecht gekomen". We gaan maar een bakje voer in de vensterbank neerzetten en hem eens in de gaten houden.

Zaterdag, 4-3-2023

Alles okee, hier. Vrijwilligers helpen elkaar hun belastingaangifte in te vullen en de opvang-katten kijken vol interesse toe. Eén van onze vrijwilligers heeft een arm gebroken, dus die wensen we vanaf hier veel beterschap toe. Iedereen goed weekend!