Dinsdag, 27 juni 2022          NOODGEVAL

Onze vrienden van ww.friendsofanimals.nl hebben donaties nodig voor 2.000 verwaarloosde knaagdieren in Spanje. Kijk even op hun site en facebook a.u.b. voor meer details en waar een donatie naar gedaan kan worden. Er is een 100% aktie aan gekoppeld via www.samenwerkende-dierenclubs.nl    DANK!!!

Woensdag, 22 juni 2022

Krijgen we nog een telefoontje of we gratis voer willen. Altijd en zeker! Even onze vrienden in Spanje blij maken. Maar het was zo veel, dat we meerdere auto's nodig hadden. Gelukkig kwamen er meteen nog 3 vrijwilligers. Alles meteen doorgebracht naar een inzamelpunt en bij een ptt-kantoortje afgegeven. Daarna nog 's avonds de zwerfkatten gevoerd en één van onze vrijwilligers werkt 's nachts. Druk, druk, druk. Maar voldaan.

Zaterdag, 18 juni 2022

Tot ons grote verdriet moesten we afgelopen vrijdag onze Kiwi laten inslapen. Hij had al langer darm-problemen en ondanks diverse onderzoeken bij de dierenarts konden we er maar niet achterkomen, wat hem nou mankeerde. Er was constant diarrhee en verstopping. Speciaal voer werd uit de kast getrokken, maar hij knapte niet op. Hij werd mager, voelde zich duidelijk niet prettig en ja, dan moet je een keer een besluit nemen. Kiwi kwam samen met zijn familieleden Trio en Wiki uit asiel Dordrecht, waar hij  jaren geleden is ingeleverd, tezamen met ongeveer 50 (allemaal rood-witte) familieleden. Beetje uit de hand gelopen situatie. Onze vrienden van Zwerfkatten IJmuiden vroegen ons of we ook niet enkele katten wilde opnemen en dat werden dus Trio, Wiki en Kiwi. En Opa, die zat er toen ook. Ze zijn dus nu alle vier ingeslapen.  Dat hoort erbij, helaas, als je een opvang hebt voor speciaal oudere asielkatten en zwerfkatten, die van de straat moeten.

Zaterdag, 11 juni 2022

We gaan even alle spullen sorteren, die we van onze donateurs hebben gekregen. En de opvang is al schoon gemaakt door de vrijwilligers. Al onze donateurs en sponsors een mooi weekend met veel zon gewenst!

Zaterdag, 4 juni 2022

Gister kregen we een telefoontje. Alleenstaand iemand overleden, zonder familie of vrienden, valkparkiet in huis aanwezig. Dus gingen we er toch maar even naar toe. Men zat duidelijk omhoog en de vogel moest natuurlijk wel geholpen worden. Rechts op de foto zit hij een beetje verbaasd rond te kijken. Na jaren alleen is het altijd een enorme overgang voor dieren om opeens tussen soortgenoten te wonen. Komt goed.

 

Dinsdag, 1 juni 2022

Rijdt één van onze vrijwilligers terug naar de opvang, ziet ze in de doornstruiken naast de toch wel snelle weg een bruin konijn. Vreemd, lijkt wel een tamme, denkt ze. Dus vlug gestopt en bij het rijtje huizen ziet ze een achteruit ingang met poort, waar een tweede konijn vrolijk in de poort loopt. Geen deurbel, bonken op het raam, bij de buren aan gebeld. Bewoners zijn er niet, maar wel een schilder. Spreekt nauwelijks Engels, maar begrijpt dat de twee konijnen in gevaar zijn omdat hij de poort openzette. Tot ons geluk loopt het konijn binnen vijf minuten de poort weer in en verdwijnt hij in de achtertuin. Schilder blij, vrijwilligster nog blijer. Een tam konijn op drie meter afstand van een verkeersweg loopt meestal niet goed af.