Zaterdag, 23 juli 2022

Iedereen de augustus-nieuwsbrief ontvangen?

De katten doen het prima met deze hitte en en de vogels gelukkig ook.

Op een Amerikaanse facebook pagina die honden redt (Stray Rescue of St. Louis) die we volgen, zagen we nog een schilderij voorbij komen. Men kon dit kopen: één van de geredde honden had zijn poot-afdrukken erop gezet met waterverf.  Nou leek ons dit een prrrrima idee om donaties op te halen. Goed, om een lang verhaal kort te maken: we kregen het niet voor elkaar met onze opvang-katten. Maar het blijft een prrrima idee!

Zaterdag, 16 juli 2022

Via internet zagen we nog een heel erg verontrustend bericht voorbij komen. Op de een of andere plaatselijke internetpagina had iemand een oproep gedaan voor een kitten.  Er werden er 93 (!) aangeboden. Te jong (6 weken), niesziek, "moesten direct weg", niets ingeënt en ga zo maar. Onze collega-dierenambulances melden ook steeds vaker dat ze weer kittens hebben gevonden. In parken, bossen, duinen. Mensen nemen een pretnestje en als ze ze niet kwijt kunnen, tja, dan mag een ander het opknappen. Zeer veel dierenleed is er gaan, echt heel veel.

 

Zaterdag, 9 juli 2022

Onze collega's van www.friendsofanmals.nl hebben een donatie-aktie voor 2.000 achtergelaten Spaanse knaagdieren uit een fokkerij afgesloten en met een prrrrima resultaat!

Bijgaand een foto van ons nieuwe uitzicht. En terwijl de katten buiten in de koele schuur vertoeven, horen wij tot onze verbazing bij de buren in de tuin de jonge vogeltjes twetteren. Het is maar goed dat onze dieren niet de tuin uit mogen. Heel andere omgeving, maar het blijft een prima besluit om de grote stad te verlaten.

En nog iets... Het was moeilijk om het niet op te merken, afgelopen week... Voor de mensen die boos zijn op de boeren: www.adopteereenkoe.nl voor 50 euro per jaar.

Voor de mensen die het eens zijn met de boeren: www.adopteereenkoe.nl  voor 50 euro per jaar.