Zaterdag, 29 oktober 2022

We kregen nóg meer dozen met handdoeken (altijd welkom). En we hebben even bij onze Poolse buren een chocolade letter (nou ja, 12...) in de brievenbus gegooid. Waarvoor we dit doen?, vroeg een collega. Nou, die Polen koken elk weekend en dan bellen ze weer bij ons aan, om het nodige Poolse voedsel te retourneren...

De nieuwe katten uit Spanje doen het steeds beter. Vaak hebben ze een hoop meegemaakt, maar Marjan Medema (facebook) in Spanje en haar collega's weten ze er altijd weer bovenop te krijgen. En enorm lief te krijgen. Het mooiste vinden ze het om in onze ramen te zitten en naar de talloze vogels te kijken, die in de wijk zitten.

 

Zaterdag, 22 oktober 2022

We hebben voor onze donateurs twee kerst-sokken in de aanbieding. De eerste twee (2) donateurs die mailen naar dianaspaans@online.nl dat ze er eentje willen hebben, krijgen hem thuis opgestuurd.

Een buurvrouw kwam nog even een mooie tas met handdoeken afgeven. Altijd welkom! En de volgende donateur kwam alweer een tas met lekker voer afgeven (ook altijd welkom!)

De drukker belde nog dat de nieuwsbrief van december (!) al klaar ligt. Die gaan we even halen, voordat bij hun de december-drukte losbarst (net op tijd).

De nieuwe opvang-katten doen het prima, hebben ze goed aangepast. Niet vechten, goed eten, zindelijk. Veel naar buiten kijken, naar de vogeltjes... Onze vrienden in Spanje blij, dat hun opvang weer iets leger is.

Zondag, 16 oktober 2022

Rijden we door het Westland, zien we een jonge dode kat in het gras liggen. Stijf, oog eruit, bek kapot. In een vuilniszak gedaan en bij de dierenambulance afgegeven. Dit is toch wel het grootste risico, als je je kat buiten laat lopen.

Verder nog even de december-nieuwsbrief in orde gemaakt voor onze donateurs. Nu wachten tot de drukker er iets moois van heeft gemaakt. Want... vanaf half december gaat natuurlijk de 50% aktie weer van start via onze site www.samenwerkende-dierenclubs.nl We doen dit al bijna 15 jaar en jeetje, het mag wel even gezegd worden, wat hebben we goed samengewerkt met vele stichtingen. Die trouwens nu nog goed contact met ons hebben.

Vrijdag, 7 oktober 2022

Slecht nieuws voor onze planeet en onze Nederlandse dieren. Want de Wildopvang Delft gaat dit weekend zijn deuren sluiten. Lees gerust op hun site, wat er allemaal misgaat in dit landje, dat zoiets moet gebeuren.

Dit besluit betekent namelijk dat als iemand in Delft een gewonde egel vindt, dat die egel nergens in de buurt terecht kan. Men moet maar het geluk hebben een dierenambulance te vinden, die het beestje wil ophalen. Men moet maar het geluk hebben, dat er een opvang is, die plek heeft voor het beestje. Dus die gewonde egel loopt kans, dat de vinder denkt: "Weet je wat? Niet mijn probleem. Ik loop gauw door. Laat een ander het maar opknappen."

Wij zijn verbaasd dat de politici schrééuwen dat de planeet gered moet worden, terwijl we zulke dingen ernstig fout zien gaan. De egel-stand in Holland gaat al achteruit. En dit kan de doodsklap worden.

Verder was (ja, wás) er in Zoetermeer een kolonie zeldzame roze vleermuizen. Google het gerust. De boom waarin ze leefden, was niet meer zo goed. Dus hakbijl erin en vleermuizen verdwenen. Advies van een vleermuizen-expert werd niet gevraagd. Reactie in de krant van een Zoetermeerse wethouder: "Die boom was rot, dus die gaat om." Geen overleg bij experts vragen, maar zijn eigen zin doordrijven.

Het is abnormaal zoals er in Zuid-Holland met dieren wordt omgegaan.

Zaterdag, 1 oktober 2022

De nieuwe Spaanse katten zijn rustig aan het wennen. Het is natuurlijk ook een flinks aantal, dat hier tegelijk wordt losgelaten in de groep. Dat moet altijd rustig gebeuren. Maar we hebben er alle vertrouwen in, dat het goed komt. Volvo, nieuw uitzicht met veel, veel vogels. En de kat van de buren, die weer tegen onze voordeur aan heeft geplast!

De kattenkamer. Daar kunnen ze alles lekker slopen en uitrusten.