Zaterdag, 28 augustus 2021

Een bevriende opvang vroeg of we ergens een door hun geplaatste kater konden ophalen. Ging, helaas, niet goed met de Kat des Huizes en werd in elkaar gebeukt. Dus zwart-witte felix-kater Murphy ergens opgehaald. Even rust gunnen. Hij loopt nu al te spelen, komt goed.

 

Vrijdag, 20 augustus 2021

Een ongeluk komt nooit alleen, zeggen ze wel eens. Moesten we gister Guus onverwachts wegbrengen, vandaag stonden we bij het krieken van de dag op de stoep van onze dierenarts met Jodie. De ataxie werd steeds erger en we moesten een knoop doorhakken. Dus als de vrijwilligers straks binnenkomen in de opvang, is het een stuk leger. Jodie, we'll miss you!

Op dit moment is een Britse sergeant bezig om 180 honden en katten, die hij in Afghanistan heeft opgevangen de afgelopen jaren, over te brengen naar Groot-Brittannië. Inclusief 70 man personeel. Deze soldaat, genaamd Paul Farthing, is daarom bezig om 200.000 pond op te halen. Petje àf voor hem!

 

Donderdag, 19 augustus 2021

Vanochtend met Guus naar de dierenarts. Kroop opeens weg in de koude douche (slecht teken) en zag er verfomfaaid uit. Acuut nierfalen. 3 jaar (?!) Dierenartsen stomverbaasd en wij ook. Destijds ergens opgehaald, omdat hij niet goed in een gezin paste. Zijn zus werd meegenomen door dierenvriendin Judith. Tja, dan zit je toch wel even verbaasd je dierenarts en zijn assistente aan te kijken, en zij jou. De waardes waren zó hoog dat het apparaat ze niet eens meer kon aangeven en Guus rook al naar ammoniak uit zijn bekkie. Guus, run free!

 

Omdat we zijn verhuisd, rijden we nu andere routes. Staat één van onze vrijwilligsters ergens in de middle of nowhere voor een stoplicht te wachten, nee, loopt er een kat langs de railing. Gelukkig was er geen verkeer, dus picture this: onze vrijwilligster die hysterisch-gillend over de railing hangt om die kat te pakken, terwijl die kat denkt: "Gauw terug door dat gat in de muur, zodat dat enge mens niet bij me kan komen!!!" En weg was tie. Vrijwilligster gauw ingestapt en doorgereden....

 

Zaterdag, 14 augustus 2021

Pffff. Alle vrijwilligers zitten hier gesloopt op de bank. Eerst hebben we bij enkele paardenweides Sint Janskruid verwijderd (worden paarden ziek van, de eigenaren van het bedrijf hadden te weinig tijd, dus handje geholpen).

Daarna kwamen we bij de opvang en wij wonen tegenwoordig naast zeer aardige, keihard werkende oostblokkers, die gelukkig een handjevol Engels spreken. Hun tuin zag er nogal woest uit. Tja, de huiseigenaar die er weinig aan doet en de bewoners die er -dientenvolge- ook niets aan doen. Afijn, we keken elkaar eens aan, haalden vuilniszakken, kliko's, bezems en harken. En begonnen bij de buren hun tuin schoon te maken. Verbaasde blikken alom, maar één jonge man herpakte zich vlug en zei dat hij binnen 15 minuten zou komen helpen. Het eindigde ermee dat alle bewoners mee stonden te scheppen, harken en vegen. Lekker buiten gewerkt in de zon en nog nieuwe vrienden gemaakt, ook. Mooier kan een dag niet worden, heus. Goed weekeind iedereen en blijf genieten van het leven!

Zaterdag, 7 augustus.

De 33% actie van Canil de Portimao is afgesloten. Portugal haalde 320 euro op en onze sponsor legde er 111,11 bij. Toch even leuk knallen in een weekje tijd.

We hebben nog voer opgehaald voor de asiels in Spanje.Nou nog doorbrengen naar het volgende inzamel-adres.

Goed weekeind, iedereen!

Zondag, 1 augustus 2021.

Ja, beste donateurs, we leven nog! Maar het liep niet allemaal van een leien dakje. Eerst 4 weken geen internet. (Lekker veel boeken gelezen en de dieren geknuffeld). De eerste 3 weken geen wasmachine en op dit moment... gaat de wasmachine het begeven, terwijl de leverancier met vakantie is. Daarna belde Gert (die al 10 jaar onze site maakt), dat hij ermee ging stoppen en dat we nu "toch écht" ergens anders, een nieuwe site moesten laten kopen. Vervolgens belde een werkgever of we nog eens kwamen werken...

Maar goed. De nieuwe wasmachine komt er maandag aan. Dit is de nieuwe site. Werkgever was ook weer blij.

 

Oh, www.samenwerkende-dierenclubs.nl heeft een 33% aktie voor Friends Canil de Portimao in Portugal. Door het corona-virus kunnen ze geen tea parties houden; een veiling levert wel iets op, maar er liggen een paar fikse dierenarts-nota's....

En we mochten nog voer halen voor de asiels in Spanje.

Kom, we gaan nog enkele (40 stuks) kattenbakken soppen. Stay safe!