Zondag, 30 april 2023

Even twee nieuwe parkieten opgehaald voor onze volière. Want er zijn enkele ouwetjes overleden en we kregen er maar niets bij.

Zaterdag, 29 april 2023

We waren nog even bij onze collega's van het vogelasiel. Blijkt er een wilde vogel te zitten, die met zijn pootje aan een lange draad vastzat en daarmee aan een boomtak hing. Vandaar het algemene advies: ziet u een draad op de straat, raap het even op en gooi het in een prullenbak. U kunt er wel eens een leven mee redden.

Zaterdag, 15 april 2023

Onze sponsors willen even een hondje helpen van een stichting met wie we bevriend zijn. www.esperanzahoopvoorhonden.nl heeft BROWN opgehaald vanuit Spanje en BROWN verblijft nu bij Maureen, die we al vaker geholpen hebben. BROWN, een voormalige puppyfabriek uit Spanje, heeft een operatie nodig en die gaat ze krijgen op 24 april a.s. Onze sponsors boden BROWN een 50% aktie aan: als BROWN 500 euro ophaalt bij haar donateurs, leggen onze sponsors er 50% bij. Meer informatie op de facebook pagina van www.esperanzehoopvoorhonden.nl 

 

We kregen nog van een sponsor wat pallets met grit en voer. Duizendmaal dank!

Nog even bij onze Poolse buren aangebeld of ze wilden helpen sjouwen, maar helaas.... Niemand thuis. Gelukkig hielp de vrachtwagenchauffeur, dus die kreeg een fikse fooi.

We willen nog even iets opmerken. Deze week stond er blijkbaar een artikel in een landelijke ochtendkrant over de tarieven van de dierenarts. Daar kwamen voornamelijk reacties op, dat de dierenarts "zo duur was geworden." Dit klopt niet helemaal. Alles is namelijk duur geworden.  Wij spreken zelfs mensen, die het is opgevallen dat een doosje eieren al 1 euro duurder is geworden. Dus een dubbeltje per ei. Onze zakken kattengrit gingen van 10 euro naar 13,30 euro. Dus... het hele leven is duurder geworden. Het vervelende is alleen,  dat veel dieren hiervan het slachtoffer worden, want de eigenaren stellen het bezoek aan de dierenarts zo lang mogelijk uit. Helaas.

Zaterdag, 8 april 2023

En toen was het.... bijna Pasen. Dus (door het bestuur zelf betaalde) Paashazen uitgedeeld aan vrijwilligers en Poolse buren. Dat laatste was een goed ingeving, want prompt werd er 's middags aangebeld en kregen we de nodige chocolade-konijnen retour van onze Polen.

Zonnetje schijnt. Dit gaat een prima zomer worden. De rode zwerfkat die we proberen te vangen, is niet meer gezien, maar nu zit er wel weer een wit kat met rode vlekken het eten op te eten, dat buiten in onze vensterbank staat.

Zaterdag, 1 april 2023

Zoals onze donateurs weten, was er een rode kater die 's ochtends vroeg in de stromende regen de opvang binnen wilde komen. We zijn sindsdien dus bezig om een bakje voer voor de deur te zetten, maar het loopt niet helemaal lekker. Tot op heden zagen we een cyper met een beetje wit, een zwarte, een lapje en nog een zwarte het bakje leegvreten. Maar geen rode meer. Blijkbaar gaat iedereen wel terug naar z'n eigen huis. Het goede nieuws is, dat we nogal wat dode vogels voor onze deur vinden. Gepakt en doodgemaakt door de buurtkatten. Die katten vreten zich nu dermate vol met onze kattenbrokken, dat de tuinvogels nu hopelijk enige rust krijgen....