U bent hier : Oktober 2018

Oktober 2018

Zaterdag, 27 oktober 2018

Beste vrienden van onze stichting,

De tijd gaat vlug, we hebben al 10 maanden van de 12 achter de rug. Enkele feiten die we voorbij zagen komen op internet, deze week. Jaarlijks worden in Amerika 25 miljoen gezonde dieren ingeslapen. Geboren en ongewenst. Geen huis voor te vinden, hoe hard er ook voor gezocht wordt. Dus: steriliseer uw dier en laat dit hier nooit voorkomen.

Zoals je ook vaak leest op internet: "Hoe kan iemand 100 dieren redden?" Antwoord: Nou, door één dier te steriliseren.

We zijn inmiddels weer alles aan het regelen voor de 50% Actie Kerstmis 2018, want ook onze stichting moet financieel goed zijn en blijven. U hoort er z.s.m. van.

Op internet kunt u Hope For Paws vinden, opgericht en geleid door Eldad Hagar. Hij heeft de afgelopen weken een sponsor-actie gehouden en wilde graag 100.000 dollar ophalen. Dat lukte hem binnen enkele dagen. Een goede samaritaan hoorde ervan en verdubbelde dit naar 200.000 dollar. Daarna gingen Eldad en zijn vriendin nog door naar 250.000 dollar... We zijn er enorm van onder de indruk dat het ze gelukt is en gunnen ze het van harte: als je ziet wat ze in Amerika aan gewonde honden van de straat rapen, dan ben je er niet jaloers op. U kunt ze vinden op you tube, kijk gerust. Ze lopen altijd goed af.

En verder, onze eigen dieren.

We kregen van een andere stichting het verzoek of we een oude kneus, Petertje, konden opnemen. Hun dierenarts geeft hem niet veel maanden / weken meer op deze aardbol en hoe eerder hij bij deze opvang weg was, des te beter. Dus zit Petertje ons nu een beetje verbaasd aan te kijken. Hij vecht niet (meer), daar is hij te oud voor. En wij gaan hem nog een leuke tijd geven.

Er komt nog een kat aan van een andere opvang. Die arriveert hier 17 november, foto's volgen. Het is een jonge kat, zwart-wit, een poes van één jaar dat een nest kittens heeft gehad. Ze is op straat gevonden en de betreffende opvang zit vól. We horen deze smeekbedes om hulp steeds vaker en helpen, waar dit nodig is. Donaties van uw kant óf een goed tehuis aanbieden, ze zijn welkom.

Kouwkleum Sneeuwwitje ligt weer op de CV en zoekt de warme plekjes op. Even later zie je haar weer in de tuin zitten.

We eindigen dit dagboek met verdrietig nieuws. Heel wat jaren geleden ontmoette Diana in een eetgelegenheid een vrouw met een kraampje met katten-artikelen. Die vrouw, Elly, werd meteen donateur van onze stichting en we hebben altijd regelmatig contact met haar gehouden. Afgelopen week lag er een afscheidskaart in de brievenbus, tot onze grote schrik: in 2012 / 2013 had Elly borstkanker gehad en die is nu, 5 jaar later, teruggekomen. Elly is begin deze week opgenomen in een hospice en ze nam speciaal afscheid van Diana. Daarom, zoals Elly ook altijd zegt: geniet van elke dag.

En als laatste kwamen bij het opruimen van onze administratie nog een oude Kerstkaart tegen van onze overleden vriendin Daniëlle. Haar twee hartendieven wonen al langere tijd bij een lieve meid in Zoetermeer.

Iedereen een prima weekeind en tot volgende weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 20 oktober 2018

Beste vrienden van onze dieren-stichting,

Het was weer een vreemde week. Eén van onze vrijwilligers stond met zijn vrouw en kind stil voor een stoplicht, toen een app-ende mevrouw het nodig vond om niet te remmen. Achterkant ingedrukt, inclusief trekhaak, 2.000 euro schade volgens de garage en op ons aanraden z.s.m. door naar de weekeind-ehbo vanwege een eventuele/ mogelijke whiplash.

De app-ende mevrouw vroeg nog of er haast gemaakt kon worden met het invullen van het schadeformulier, want "ze moest de kids ophalen uit school." Erg veel schaamte viel er niet te bespeuren en onze vrijwilliger heeft veiligheidshalve nog maar een foto met zijn gsm gemaakt van de mevrouw.

We kregen ook goed nieuws, want één van onze sponsors berichtte ons dat we voor maar liefst 1700 euro de dierenwinkel mogen plunderen! We zitten dus al in de starthouding en berichten u hier volgende week weer over.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst van Omi, vòòr de nieuwe schutting van de honden-weide, betaald door de donateurs van onze stichting en die van opvangadres Maureen.

Op dit moment zijn we bezig om onze site bij te werken. Dus foto's printen en wissen in de computer. En mensen, mensen, wat zien we veel dieren voorbij komen die we geholpen / gered hebben! Frank, het zwerfhondje uit Griekenland (2013), heeft het mooiste plekje in ons hart. Elke dag aangevallen door de straathonden en een dierenarts, die elke ochtend de poorten openzette van de praktijk, zodat Frank naar binnen kon. Maar 's avonds moest hij er weer uit en hij was zo bang dat hij weer werd aangevallen. Een oproep op enkele sites leverde een goed tehuis en een vliegticket op.

En dan het voer, hè?! Oh, mensen, mensen, wat een voer hebben we opgehaald in al die jaren! Best wel iets om trots op te zijn, moeten we toegeven.

 

Er is wederom een parkiet overleden. De reden hiervoor is vrij lastig te ontdekken. Ten eerste zijn het allemaal al zogenaamde tweedehands parkieten van de dierenambulance en we hebben geen idee, hoe oud ze zijn. Verder heeft onze dierenarts gemerkt dat de vogels niet goed door de rui  heen komen. Voor de dikke (sorry, mollige) blauwe Engelse grasparkiet die we nu gingen halen bij de dierenambulance kwam het echter goed uit: hier zit hij (links) van een dikke trosgierst te genieten en de charmeur loopt al alle vrouwtjes het hof te maken.

Iedereen een goed weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 13 oktober 2018

Beste vrienden van onze stichting,

Iedereen bedankt die een donatie deed voor afgelopen Dierendag! We merkten weer heel goed, wie onze dieren een warm hart toedraagt. Want daardoor konden we ons vervoersmiddel weer feilloos door de APK heen laten gaan. Garage blij en wij blij, want een nieuwe kopen, dat is weer een ander verhaal.

We hebben ons jongetje maar meteen even getest door een heel eind te rijden voor gratis voer.

Wegligging prima, remmen okee, banden uitstekend. Veel dieren weer blij, dit weekeind!

Verder logeert Maria nu bij ons, zwarte poes, 4 jaar, gecastreerd.

En was ze in het begin erg veel op de bovenverdieping, nu komt mevrouw toch echt wel de trap af (samen met Nina). Want dat wachten tot het eten boven wordt geserveerd, ja, dat duurt mevrouw toch te lang.

Verder is er wat ophef over dat donaties beperkt zouden worden. Maakt u zich geen zorgen: dat is alleen als u tot de grootverdieners behoort. Dus als u meer dan 70.000 euro per jaar binnen harkt.

Iedereen een goed weekeind en tot volgende week!

Stephanie van der Toorn.

 

Zaterdag, 6 oktober 2018

Beste vrienden van onze stichting,

We gaan zo meteen even naar Rotterdam om onze 2 voormalige protégées te bezoeken. U weet, een bevriende (prop, propvolle) stichting had gevraagd of wij ze willen overnemen en doorplaatsen. Nu plaatsen we weinig door, want we hebben hier voornamelijk oude kneuzen met hartklachten en dure medicijnen zitten.

Maar dit leuke, rode duo waren we binnen een maand kwijt aan een aardige Rotterdamse. Dus we gaan even nacontrole doen.

Verder heeft Stichting Friends of Animals vanaf 15 november hun veiling. 15 november is het begin en 25 oktober om 8 uur 's avonds sluit de veiling. Schrijf het in uw agenda!

Onze nieuwe Hongaarse buren kwamen ditmaal bij ons op bezoek en vielen van het lachen bijna van de bank, bij het zien van al die katten en vogels. De buurvrouw was vooral gecharmeerd van één speciale kat, ze had het maar over "big cat" en het bleek dat ze onze pers Pinkie bedoelde. Die vond alle aandacht prima en ging zich eens flink zitten uitsloven voor de buurvrouw. De buurman blééf filmen met z'n gsm. Al met al, een enorm leuke avond me (alweer) enorm leuke buren gehad.

Een goede buur is beter dan een verre vriend, en dat vergeten nogal veel mensen.

Een goed weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren