U bent hier : Augustus 2018

Augustus 2018

Zaterdag, 25 augustus 2018

Eén van onze chauffeurs mocht nog een lading gratis voer halen, waar enkele dieren enorm blij mee gaan worden.

Ook belde onverwachts de postbode aan.

Met een doos CHOCOLADE! Van Maureen!

Maureen vangt honden op uit het Oostblok en uit Spanje voor onder andere Stichting Esperanzo Hoop voor Honden en deed mee met de laatste 50% Actie. Ze wilde destijds graag een nieuwe schutting voor haar honden-weide, zodat de opvang-hondjes niet konden ontsnappen en veilig zaten. En de sponsors van de 50% actie en Esperanza Hoop voor Honden wilden Maureen daar grààg mee helpen.

Met als resultaat dat Maureen nu fluitend rondloopt en Omi ook.

Maureen, meid, we hebben je hier héél graag mee geholpen. Je weet, wij geloven in SAMENWERKEN en jij gelukkig ook. Ook Dirkje en Michel van Esperanza bedankt!!! Zo zie je maar: allemaal echte dierenliefhebbers die elkaar op een léuke manier helpen.

Iedereen de groeten van Toetje.

En ook van Ciara, afkomstig uit Turkije, en nog steeds prima naar d'r zin in Holland.

Aramis uit Spanje, bij ons in de opvang om te zoeken naar een goed tehuis. Heeft zich prima aangepast aan de andere katten.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 18 augustus 2018

Beste vrienden van onze stichting,

Er blijken 100 konijnen te zijn losgelaten in een weiland bij Breda en het Knagertje heeft er 60 opgehaald. Dat bleek een misverstand (ze hadden er slechts plek voor 20 maar de chauffeur kreeg er veel meer mee) en mocht u nog een konijn (of twee) willen, dan kunt u ze bereiken op hun nieuwe adres in de Stieltjesstraat in Den Haag. Niet mee fokken, altijd castreren.

Mocht u niets te doen, hebben: als u naar You Tube gaat en u typt "hoarding rescue" in, dan kunt u filmpjes zien van vele honderden vieze, magere honden, katten, vogels en zelfs paarden, die in één keer verwijderd worden en naar opvangen worden gebracht. Daar staan dierenartsen klaar om ze na te kijken, te scheren en medicijnen te geven, dus kijk gerust. U kunt ook zoeken op rescuer "Adam Parascandola", die echt het zware werk opknapt. Ook het woord "puppy mill" levert enkele droevige beelden op. Voor het iets "rustigere" werk adviseren wij u natuurlijk "Eldad Hagar". Iemand die met zijn team mensen probeert te leren dat je altijd dieren moet redden.

We kregen nog van het Ali van der Zwan Fonds een fikse donatie, die we mochten uitgeven bij de dierenwinkel. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en met zo veel dieren die van ons afhankelijk zijn, waren we er wederom heel blij mee.

 

We kregen nog een nieuwe parkiet binnen, gekocht bij de dierenambulance.

Zoals u zich misschien nog wel herinnert, hadden we met de laatste mei 50% actie Maureen als deelnemer. Zij vangt in Drenthe honden op uit Spanje en het oostblok. En ze had een nieuwe schutting nodig voor de hondenweide van haar huis. De 50% actie leverde bijna de helft op en stichting Esperanza Hoop voor Honden zorgde ervoor dat nog veel meer donateurs bijna de andere helft doneerden. Men is al begon met de schutting. Dus Maureen stuitert door haar huis.

En Omi stuitert mee.

En nu gaan we even verder met schoonmaken. Je krijgt gewoon jeuk als je al die you tube filmpjes bekijkt 

Tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 11 augustus 2018

Beste vrienden van onze stichting,

De vrijwilligers druppelen alweer binnen van hun welverdiende vakantie.

En daarom kregen we meteen weer het nodige gratis voer geleverd van enkele lieve mensen. Vooral de (dure) kuipjes leverden veel aandacht op van de bewoners.

De hitte is gelukkig voorbij, gelukkig voor dier en mens. Ons nieuwe duo, Porthos en Aramis,  was duidelijk lichamelijk van slag van de verhuizing naar onze opvang. De hitte speelde hen ook parten maar toen ze eenmaal door de opvang mochten lopen, ging het beduidend beter. Enkele van de bewoners kregen meteen een vriendelijke kopstoot, de schuur en de tuin en de opvang werden ontdekt. Nou nog een goed huisje voor ze.

Friends of Canil de Portimao zit in het Portugese gebied dat is afgebrand. Ze rijden nu rond met hun auto's om dieren en mensen te helpen. Veel dieren zijn omgekomen in de brand, ook koeien van boeren. Donaties zijn welkom via het bankrekening nummer van Stichting Samenwerkende Dierenclubs onder vermelding van PORTUGAL.

Op hun facebook pagina plaatst Nederlandse Patricia de Nieuwe foto's van de honden en katten, die ze hebben opgepikt en die veilig zijn.

Helaas hebben we Lieveke, onze wilde kat, moeten laten inslapen wegens nierproblemen.

Zaterdag, 4 augustus 2018

Vanwege de vakantie van onze vrijwilligers geen dagboek. Tot volgende week,

Het DPDH Team.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren